R     E     K     L     A     M     A

Mielenie

z materiałów szkoleniowych firmy Primulator
fot. własność Caffe
fot. własność Caffe' prego!
Dopóki nie było możliwości pakowania kawy próżniowo, mielenie i pakowanie zawsze łączyło się z utratą olejków aromatycznych. Jednak nadal jeśli nie ma innej potrzeby koneserzy mielą tylko tyle ile potrzebują w danej chwili. Kawę należy mielić zależnie od sposobu jej przyrządzania.
 
I tak:
  • 100-300 cząsteczek kawy: urządzenia tzw. French Press
  • 500-800 cząsteczek kawy: kawa filtrowana
  • 1000-3000 cząsteczek kawy: ekspres przelewowy
  • 3500 cząsteczek kawy: espresso
  • 15000-35000 cząsteczek kawy: kawa po turecku

WARTO ZOBACZYĆ


CaffePrego na FACEBOOKU

Wszelkie prawa zastrzeżone © Caffè prego! 2017
Projekt i wykonanie: Netsoftware
   |    Reklama    |    O Nas    |    Kontakt z Redakcją    |    Regulamin Konkursowy