R     E     K     L     A     M     A
Masz ciekawy przepis na napój bądź deser kawowy? Prześlij nam! [email protected]
Strona Główna » Różności » Znani o kawie » Krzysztof K.A.S.A. KASOWSKI

Krzysztof K.A.S.A. KASOWSKI

Mój ulubiony sposób przyrządzania kawy - to kawa parzona w ekspresie ciśnieniowym, a kiedy jestem w Wenezueli - nawet parzona w specjalnym płóciennym "worku przelewowym" - to taka stara ludowa metoda.
Tam również parzy się kawę w następujący sposób - wlewa się zaparzoną kawę z ekspresu "włoskiego" do miksera - dosypuje słodzone mleko w granulkach - miesza się to razem i taką  kawę pije się do śniadania. Jeśli chodzi o markę kawy to z reguły "fama de america" czasem "madrid" zawsze z odrobina mleka (marron). Najlepsza kawa na świecie podawana jest wg. mnie w Caracas (w zasadzie w każdym miejscu), ale przede wszystkim w sieci "Cafe ole".

SKOMENTUJ ARTYKUŁ

Aktualnie brak komentarzy do tego artykułu.
Bądź pierwszy - dodaj coś od siebie!

WARTO ZOBACZYĆ


CaffePrego na FACEBOOKU

Wszelkie prawa zastrzeżone © Caffè prego! 2019
Projekt i wykonanie: Netsoftware
   |    Reklama    |    O Nas    |    Kontakt z Redakcją    |    Regulamin Konkursowy