R     E     K     L     A     M     A
Masz ciekawy przepis na napój bądź deser kawowy? Prześlij nam! [email protected]

Mojito kawowe

fot. Elżbieta Citak
fot. Elżbieta Citak
Wiosna! - polecamy orzeźwiający napój, miejmy nadzieję, że niedługo zrobi się całkiem ciepło!
-espresso
-1gałka lodów cytrynowych (może być sorbet)
-20ml mleka
-2 ćwiartki limonki
-5 listków mięty
-kruszony lód

Przygotowanie:
Do dzbanuszka dajemy lody cytrynowe i wlewamy świeżo zaparzone espresso i dodajemy mleko mieszamy do momentu aż lody się rozpuszczą a espresso schłodzi. W szklance (typu old fashioned) rozgniatamy limonę wraz z miętą i zasypujemy kruszonym lodem (3/4poj. szklanki) całość dokładnie mieszamy. Lody wraz z espresso wlewamy do szklanki na kruszony lód i również dokładnie
mieszamy. Dekorujemy przed podaniem miętą i limonką.

Przepis Elżbiety Citak - dwukrotnej Mistrzyni Polski Coffee In Good Spirits 2011 i 2012. Coffee Proficiency

SKOMENTUJ ARTYKUŁ

Aktualnie brak komentarzy do tego artykułu.
Bądź pierwszy - dodaj coś od siebie!

WARTO ZOBACZYĆ


CaffePrego na FACEBOOKU

Wszelkie prawa zastrzeżone © Caffè prego! 2019
Projekt i wykonanie: Netsoftware
   |    Reklama    |    O Nas    |    Kontakt z Redakcją    |    Regulamin Konkursowy